Metodologia

El nostre Projecte Educatiu es basa en un aprenentatge vivencial, per això treballem per projectes. A partir de les pròpies inquietuds i necessitats, l’infant aprèn de manera global mitjançant les situacions de la vida quotidiana.  La mestra proporciona l’ambient, l’espai  i el material necessari per que l’infant experimenti i extregui tota la informació per generar i integrar nous coneixements.

 

PSICOMOTRICITAT: Respectant sempre el ritme de cada infant i proporcionant els espais i els materials necessaris per poder assolir tots els reptes motrius de  cada etapa.

 

MÚSICA: És una eina de comunicació i descoberta que ens aporta noves sensacions mitjançant melodies, ritmes i silencis. Treballem tots els sentits i experimentem amb el propi cos tot gaudint dels autors clàssics, músiques tradicionals, cançons populars, i jocs de falda. 

 

ANGLÉS: Des de l’escola familiaritzem a l’infant amb una nova llengua mitjançant jocs i cançons que ens proposa el Peter, un titella anglès que no deixa de sorprendre’ns.

 

TALLERS D’EXPERIMENTACIÓ: L’experimentació directa permet a l’infant explorar , descobrir i aprendre a través dels elements que ens proporciona l’entorn. Això ho fem mitjançant activitats programades i dissenyades per l’equip educatiu i adequades a cada edat.

 

RACONS: Cada aula disposa d’uns racons fixes i altres que la mestra varia en funció de les necessitats del grup o del que s’està treballant en aquell moment. Comencem amb “La panera dels tresors” dels més petits, passant per racons de descans, de contes o de construccions, fins arribar al “joc simbòlic” dels més grans amb la cuineta, la botiga o els metges.

 Per una altra banda, i per tal de potenciar l'autonomia de l'infant  també treballem hàbits d'higiene, de menjar i de control d'esfínter, així com hàbits de socialització com són el respecte als companys/es, el respecte al material utilitzat a l'activitat, recollir, fer el trenet... 

 

 

En definitiva, proporcionar a l'infant totes les eines possibles perquè arribi a ser una petita gran persona!